E timpul sa ....
Am stat si am cugetat ... si am scris

 

Semnaturi "Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!"
     media: 5.00 din 1 vot

Fac apel la toti romanii, din tara sau din afara granitelor, sa se solidarizeze cu apelul nostru si sa ne sustina in efortul de a restabili onoarea si demnitatea de a fi roman fiind de accord cu semnarea si trimiterea acestei petitii .Romani, sa ne unim aratand lumii ca demnitatea, cultura si traditiile romanesti sunt bunuri cu care ne mandrim atat acasa cat si peste hotare. Sa fim mandri ca aceste bogatii ale neamului nostru au depasit granitele tarii iar acum apartin si Europei si, de ce nu, lumii intregi. Suntem mandri ca suntem romani si vom spune asta atat de des si atat de hotarat, pana cand si cei mai inversunati extremisti vor intelege.Nu ne solidarizam cu cei ce incalca legea, dar nici nu vom tolera ca extremistii, fie ei cine si de unde or fi, sa ne denigreze ca popor datorita acestor indivzi.Suntem un popor harnic,demn, cinstit si ne mandrim cu asta.
Preluare de pe http://www.petitieonline.ro/petitie-p07882056.html
Cei ce vor sa semneze petitia pot apasa linkul! Votati nu rameneti indiferenti!Comentarii

Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!
10/02/2009 14:45

destinatar: Forurile europene


Asistam din nou la inmultirea unor atacuri deosebit de violente si virulente la adresa romanilor care locuiesc in afara granitelor tarii. Se submineaza imaginea noastra ca popor al Uniunii Europene.

Romanii sunt prezentati de multe ori ca fiind singura cauza a tuturor relelor din tarile in care s-au stabilit. Aceste practici de manipulare a opiniei publice si de denigrare colectiva sunt periculoase, iar in conditiile adancirii crizei economice, acest fapt poate duce la o situatie deosebit de periculoasa si insultatoare atat pentru romanii care locuiesc si muncesc in strainatate cat si pentru cei care locuiesc si traiesc in tara.

Majoritatea romanilor sunt oameni harnici si pasnici care respecta legea si obiceiurile locului in care s-au stabilit, aducand contributii majore in plan economic, cultural si stiintific tarii de adoptie.

Sigur, in fiecare societate sunt si persoane certate cu legea, dar asta nu da dreptul nimanui la generalizare.
Cerem in mod explicit ca romanii care se situeaza in afara legii sa suporte rigorile acesteia. Nu acceptam insa ca o intreaga comunitate sau chiar un intreg popor sa fie condamnat pentru faptele catorva indivizi. Evident, in Europa sunt infractori si de alte nationalitati.

Vina are caracter individual iar Europa a fost mult prea greu incercata de mitul vinei colective pentru a mai accepta asa ceva.

Noi, semnatarii acestei petitii, suntem profund revoltati de folosirea romanilor pe post de tapi ispasitori. Ne opunem categoric ca romanii sa fie paravan pentru promovarea politicilor xenofobe si extremiste a unor politicieni pentru care nu "drepturile omului" sunt doctrina de baza.

Este inadmisibil ca politicieni, fie ei persoane, institutii publice sau private din Europa, sa poata denigra, in mod repetat si deliberat, o intreaga natiune fara a fi sanctionati.

Europa si in special Uniunea Europeana este si trebuie sa ramana un spatiu al tolerantei si al dreptatii in care demnitatea umana este un drept intangibil, garantat si respectat prin fapte nu numai declarativ.

Solicitam forurilor europene, si tuturor celor care cred in proiectul european sa ne sustina luand atitudine fata de discriminarea la care sunt supusi romanii!

Cerem sa ne fie respectata demnitatea atat ca popor cat si ca individ, indiferent in care parte a Europei ne-am nascut, am decis sa muncim, sa studiem sau sa traim!


Autor: Ana Birchall
de Ana Birchall in data de 2009-02-11 16:15


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare