E timpul sa ....
Am stat si am cugetat ... si am scris

 

Sfarsitul lumii asa cum o stim
     media: 5.00 din 5 voturi

Americanii si, odata cu ei, intreaga lume, patrund in noul an cu o uriasa problema de neincredere si suspiciune. Calitatea bancherilor americani, odinioara de netagaduit, de a sti ce sa faca si cum sa faca cu banii, a disparut in negurile actualei crize.
Pentru multa vreme, jumatate dintre absolventii din lume isi doreau sa ajunga sa lucreze pe Wall Street. Americanii erau priviti critic de intreaga planeta pentru o multitudine de "pacate", insa in chestiunea banilor, chiar si cei mai aprigi critici erau muti, scrie International Herald Tribune. Acesta este unul dintre motivele pentru care colapsul sistemului financiar american a declansat o criza globala a increderii.
Cu toate ca mai exista institutii dispuse sa imprumute bani americanilor, ba chiar sa primeasca sfaturi financiare de la acestia, o parte a lumii nu pare a realiza inca magnitudinea crizei financiare americane . Un exemplu concludent este cel al lui Harry Markopolos, fost sef la departamentul de investitii al Rampart Investment Management din Boston care, de noua ani incoace, a tot incercat sa explice ca Bernard L. Madoff (artizanul unei scheme piramidale) este un infractor. Performantele obtinute de investitiile lui Madoff erau nu doar improbabile, ci si imposibile din punct de vedere matematic.
Sistemul financiar american nici macar nu s-a clintit, in pofida faptului ca majoritatea bancherilor "seriosi" s-au ferit sa faca afaceri cu Madoff - semn ca "buba" sistemului financiar consta intr-o lipsa acuta a organismelor de control si o prezenta covarsitoare a lacomiei catorva indivizi .
S-a scris mult pe marginea uriaselor bonusuri primite de bancherii de pe Wall Street si efectul corupator al acestora. Catastrofa financiara americana a avut nevoie de prezenta catorva persoane importante, instalate in functii vitale, care sa sacrifice interesele colective pe termen lung pentru castigurile personale pe termen scurt.
De departe cea mai incredibila evolutie a crizei, la 18 luni de la inceputul ei, este faptul ca nimic nu s-a facut pana acum pentru a schimba premisele negative care au condus la cea mai spectaculoasa calamitate financiara din istorie .
In ultimul an, autoritatile americane au avut cel putin sapte strategii de salvare, care nu au salvat pe nimeni altcineva decat pe finantisti. Daca americanii tot trebuie sa cheltuiasca trilioane de dolari din banii contribuabililor, logic ar fi sa se concentreze mai putin pe institutiile falimentare aflate in varful sistemului financiar si mai mult pe indivizii de la baza .
In loc sa cumpere actiuni paguboase si sa garanteze afaceri care n-ar fi trebuit incheiate inca de la inceput, autoritatile americane ar face mai bine sa foloseasca banii pentru a repara sistemul de protectie sociala si pentru a transforma salvarea bancilor in salvarea proprietarilor.Comentarii

Draga redactie, nu poci sa-mi dau cu parerea, pana nu facem rectificarile de rigoare : criza nu este de ieri-de azi, ci de pe la inceputurile capitalismului ( a se vedea istoria lui Rockfeler si a 99% din miliardarii americani, care au calcat pe cadavre si au avut mainile pline de sange pana si pe catafalc ! )...Ba, mai hat-colea prin sec. al XIX-lea, unul dintre presedintii americani a fost nevoit sa 'shut-down' intregul sistem bancar-financiar ( stiti cine, dragi ziaristi ? ), pentru ca dupa mai multe decenii, un altul ( iarasi, stiti cine ? ), sa faca pactul cu diavolul ( in schimbul alegerii sale ca presedinte ! ) si sa predea 'fabrica de facut bani' unui consortiu numit ( ghici ciuperca...)...' Federal Reserve '...Criza din '29-'33 ( despre care nu gurile rele, ci experti in domeniul financiar, sustin ca a fost 'ajutata sa porneasca' de...cine credeti ?...acelasi grup bancar numit Federal Reserve ! ), a dus la falimentarea tuturor bancilor mici si mijlocii, cu exceptia - ati ghicit ! - a Federal Reserve !!! Si ca sa revenim la oile noastre, daca criza l-a lovit in moalele capului pe Unchiul Sam doar acum, atunci va intreb ce au fost 'ghidusiile' numite "WorldCom", "Tyco","Enron" si celelalte ?...Fite de capitalist ?...PS Recomand cititorilor documentare gen " In debt we trust ", " The Corporation ", ori " Zeitgeist " ( I si II ), ca sa enumar numai cateva care-mi vin in minte ...Si mai fac precizarea ca nu am fost membru PCR, nu am lucrat la coop. 'ochiul si timpanul',etc.; insa consider ca ciuma bruna nu-i mai buna decat aia rosie. America in care traiesc este la un pas de fascism ( a se vedea "Patriot I si II ", razboiul interminabil cu teroristii nedefiniti,ETC...Cititi-l pe George Orwell ( capodopera " 1984 ", dar si " Ferma animalelor " )...
de Spiritualul in data de 2009-03-02 17:10
americanski computer sputnik

..am si eu o parere,america n-a ajuns unde e datorita evreilor,sudanezilor sau comorezilor,ci datorita spiritul deschis,flexibilitatii si tolerantei,a recunoasterii valorii,a spiritului liber,de asta oamenii sunt atrasi si incurajati de aceasta tara,desi 300 de milioane dupa mine nu ii poti pune impreuna,insa fiecare se simte mai bine decat in alte parti,si de aceea cei mai capabili oamnei traiesc acolo,si apropo de subiect(financiar)cei mai buni experti acolo sunt,si toate bursele intai se uita la reactia NYSE&co si apoi actioneaza.
de Nastratin in data de 2009-03-02 17:12
Realitatea este aceea ca i-am asteptat pe americani..ca pe o izbavire!Dupa revolutie,asteptarea ne-a fost satisfacuta.Acum trageti invataminte,strangeti cureaua si intampinati cum se cuvine,,CRIZA si SFARSITUL LUMII"!!!
de tabacaru in data de 2009-03-02 17:13
mai raspiratzi baieti...

...asa ura aveti pe evrei ca ii blamati pt orice,dar nu prea aveti informatii,unul de pilda nu stie care e diferenta intre sefarzi si ashkenazi,no comment!Asa suntem noi romanii la toate ne pricepem,pe toti ii judecam si ii luam peste picior,insa nu aducem nimic bun,nu prea avem prieteni,ne cam stiu ce putem,isi spun in sinea lor THEY NEVER GONNA MAKE IT!Din pacate asa-i,cautati si voi un manager de-al nostru,inginer,arhitect,unul care s-a remarcat in vest,in afara de NADIA n-avem nimic,nici macar istoria nu ne-o cunoastem,asa am fost noi,ne-am batut intre noi,vlad cu stefan, si mai toti conducatorii vlahiei si moldovei,ne-am dat foc la bordeie si am fugit in padure,bravos natiune!Ne tragem si romani,hmm,avem mai multe in comun cu napoletanii si sicilienii,peste cei din nordul italiei au navalit longombarzii,dar peste noi au venit cumanii,pecenegii poate cu ei avem mai multe in comun.
de drugoi tanchist in data de 2009-03-02 17:27
Pai Bilderbergii (corporatii, politicieni, servicii secrete) care trag sforile din

umbra stiu ca tot ce trebuie sa faci sa discreditezi o investigatie sau o teorie e sa pui o eticheta de tip "teorie conspirationista" pe ea.

Cand aud oamenii rad automat, fara sa se gandeasca.

In realitate UE a fost primul pas al noii ordini si conspiratiei despre care vorbea Kennedy inainte sa fie asasinat (se poate vedea discursul cautati pe google).

Urmeaza pactul Nord American si alte 4 sau asa pe alte continente.

In final va fi un singur guvern mondial si o dictatura fascista cum nu s-a mai vazut nici in vremea comunista.

Puterea, banii si dorinta nestavilita de control conduc lumea din umbre, politicienii sunt doar papusari.
de ocultul in data de 2009-03-02 17:28


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare