E timpul sa ....
Am stat si am cugetat ... si am scris

 

Cititul întăreşte conexiunile din interiorul creierului
     media: 0.00 din 0 voturi

Procesul de învăţare a alfabetului întăreşte conexiunile dintre diferitele zone ale creierului, potrivit unui studiu realizat pe 20 de luptători de gherilă columbieni care au învăţat să citească la o vârstă adultă.
"Izolarea modificărilor induse în creierul uman de procesul de învăţare a alfabetului era până în prezent aproape imposibilă din cauza prezenţei altor factori perturbatori", copiii dobândind, în acelaşi timp când învaţă să citească, o serie de cunoştinţe şi facultăţi noi, a explicat Cathy Price, coautoare a acestui studiu, publicat în revista Nature.
Cercetătorii spanioli de la Centru basc pentru cercetătri cognitive şi limbaj Donostia din oraşul San Sebastian, au comparat ecografiile cerebrale ale 20 de luptători de gherilă care au învăţat să citească cu cele ale 22 de luptători de gherilă care au rămas analfabeţi.
Cercetătorii au constatat că densitatea materiei gri din emisfera stângă a creierului era mai mare în cazul celor care au învăţat să citească. Aceste regiuni cerebrale corespund celor identificate în prealabil ca fiind asociate cu recunoaşterea formei literelor şi cu traducerea literelor în sunete.
"Lectura a întărit totodată forţa conexiunilor din materia albă - responsabilă cu transmisia informaţiilor - între diferitele regiuni cerebrale de analiză a informaţiilor", se anunţă în comunicatul asociaţiei de caritate britanice Wellcome Trust, care a finanţat acest studiu.
Aceste rezultate au o importanţă majoră pentru înţelegerea dislexiei, au subliniat autorii cercetării.
Noul studiu sugerează faptul că anumite anomalii ale dislexicilor, la care se constată de regulă cele mai mici densităţi ale materiei albe şi gri, ar putea fi consecinţa, şi nu cauza, imposibilităţii de a citi.
Sursa: MediafaxComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare