E timpul sa ....
Am stat si am cugetat ... si am scris

 

Cititul întăreşte conexiunile din interiorul creierului
     media: 0.00 din 0 voturi

Procesul de învăţare a alfabetului întăreşte conexiunile dintre diferitele zone ale creierului, potrivit unui studiu realizat pe 20 de luptători de gherilă columbieni care au învăţat să citească la o vârstă adultă.
"Izolarea modificărilor induse în creierul uman de procesul de învăţare a alfabetului era până în prezent aproape imposibilă din cauza prezenţei altor factori perturbatori", copiii dobândind, în acelaşi timp când învaţă să citească, o serie de cunoştinţe şi facultăţi noi, a explicat Cathy Price, coautoare a acestui studiu, publicat în revista Nature.
Cercetătorii spanioli de la Centru basc pentru cercetătri cognitive şi limbaj Donostia din oraşul San Sebastian, au comparat ecografiile cerebrale ale 20 de luptători de gherilă care au învăţat să citească cu cele ale 22 de luptători de gherilă care au rămas analfabeţi.
Cercetătorii au constatat că densitatea materiei gri din emisfera stângă a creierului era mai mare în cazul celor care au învăţat să citească. Aceste regiuni cerebrale corespund celor identificate în prealabil ca fiind asociate cu recunoaşterea formei literelor şi cu traducerea literelor în sunete.
"Lectura a întărit totodată forţa conexiunilor din materia albă - responsabilă cu transmisia informaţiilor - între diferitele regiuni cerebrale de analiză a informaţiilor", se anunţă în comunicatul asociaţiei de caritate britanice Wellcome Trust, care a finanţat acest studiu.
Aceste rezultate au o importanţă majoră pentru înţelegerea dislexiei, au subliniat autorii cercetării.
Noul studiu sugerează faptul că anumite anomalii ale dislexicilor, la care se constată de regulă cele mai mici densităţi ale materiei albe şi gri, ar putea fi consecinţa, şi nu cauza, imposibilităţii de a citi.
Sursa: Mediafax


Mariah Carey face sex prin telefon
     media: 5.00 din 2 voturi

Pentru ca sunt niste persoane extrem de ocupate si sunt mai tot timpul plecati in turnee, Mariah Carey si sotul ei, Nick Cannon fac foarte mult sex...prin telefon. Cu ajutorul acestor discutii lascive prin telefon cuplurile care se afla la mare distanta isi pot mentine astfel flacara iubirii vie.

"Facem foarte mult sex la telefon! Iar cand ajung acasa, punem in practica", afirma rapper-ul Nick, pentru site-ul showbizspy.
Cei doi isi fac planuri serioase in ceea ce priveste aparitia unei a treia persoane in viata lor.
"Ne dorim o familie! Vreau un singur copil deocamdata. Vreau sa pot sa-i acord toata atentia de care are nevoie. Cand sunt mai multi, este mai greu sa le satisfaci toate nevoile", declara Mariah.
In caz ca nu vor putea concepe pe cale naturala, cei doi vor lua in calcul posibilitatea adoptiei.
Sursa: Libertatea vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare